UEFA: Darko Todorović ne može igrati za BiH protiv Sjeverne Irske

Preporučujemo

Kao što je poznato, zbog javnih opomena izrečenih na utakmicama U21 reprezentacije u tekućem kvalifikacionom ciklusu, reprezentativni igrač Darko Todorović je od strane UEFA kažnjen automatskom zabranom igranja na jednoj službenoj utakmici.

”Shodno tome, a imajući u vidu da se kazna odnosi na prvu narednu utakmicu mlade selekcije, koja je na rasporedu danas u Zenici, protiv Švajcarske, N/FS BIH je dostavio upit nadležnoj službi UEFA u vezi sa mogućnostima nastupa Todorovića za našu A reprezentaciju na prvom meču UEFA Lige nacija, koja će biti odigrana protiv Sjeverne Irske, sutra u Belfastu. Nakon što je prvobitno dostavljen odgovor UEFA da mladi reprezentativac može igrati u Belfastu, Savez je poduzeo potrebne administrativne aktivnosti, te je Todorović doputovao u glavni grad Sjeverne Irske. Međutim, UEFA je naknadno dostavila korigovanu obavijest prema kojoj Todorović ne može nastupiti ni na utakmici u Belfastu, jer se u skladu sa članom 68. Disciplinskog pravilnika suspenzija odnosi i na dan koji slijedi nakon odigravanja relevantne utakmice (u ovom slučaju utakmice U21 selekcija BIH – Švajvcarska). Iz naprijed navedenog proizilazi da Darko Todorović, nažalost, neće biti u sastavu naše najbolje selekcije za sutrašnji meč protiv Sjeverne Irske”, saopšteno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Najnovije

Referendum u okupiranim ukrajinskim teritorijama nadgledali posmatrači iz Republike Srpske

Ruska državna novinska agencija TASS objavila je "komentare posmatrača" na referendumima za o pripajanju Rusiji koji su održani u...