UEFA odgovorila N/FS BiH: Borac bez licence za Premijer ligu

Preporučujemo

Banjalučki Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Kao što je poznato na sjednici Izvršnog odbora Nogometno/Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. juna 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od 29. maja 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA-e. Shodno tom zaključku, 20. juna 2018. godine zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjela za licenciranje klubova, navode iz N/FS BiH.

- -

U dopisu dostavljenom u N/FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. juna 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor N/FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u BHT Premijer ligi BIH za sezonu 2018/2019, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu “Terme“ na Ilidži 27. juna u 12 sati, u skladu sa prethodno donesenim odlukama i sa klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence, istakli su iz bh. kuće fudbala.

Dakle, Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...