UEFA pomilovala Crvenu zvezdu zbog transparenta podrške Mladiću, protiv CSKA uz podršku s tribina

Preporučujemo

Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku navijača protiv moskovskog CSKA u Beogradu, jer je Evropska fudbalska unija (UEFA) danas uvažila žalbu kluba na kaznu.

UEFA je krajem prošle godine kaznila Crvenu zvezdu sa 50.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića na susretu protiv BATE Borisova.

- -

Ipak, nakon žalbe, odluka o suspenziji preinačena je u uslovnu na dvije godine, a novčana kazna sa 50 hiljada, smanjena na 30 hiljada eura.

“Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspjeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno, a šta nije i pozivam ih da i ubuduće vode raćuna kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške”, rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...