UEFA zvanično potvrdila pet novih pravila u Ligi prvaka

Preporučujemo

UEFA je zvanično potvrdila pet najavljivanih novina u Ligi prvaka. Pravila na snagu stupaju s predstojećom sezonom 2018./2019.

Prvo pravilo podrazumijeva znatne promjene u vidu televizijskih prijenosa. Utakmice grupne faze, osmine finala, četvrtfinala te polufinala i finala bit će, umjesto u dosadašnjih 20:45, zakazane u 21 sat. Po dvije utakmice grupne faze tokom utorka i srijede započinjat će u 18:55. Sve utakmice posljednjeg kola grupne faze odigravat će se u 21 sat.

Drugo pravilo propisuje kako će se u grupnu fazu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja direktno plasirati 26 klubova, računajući pobjednike Lige prvaka i Evropa lige. Prema novoj takmičarskoj formuli, preostalih šest pozicija zauzimat će klubovi koji su se probili kroz kvalifikacije. Klubovi koji će biti eliminirati u kvalifikacijama kontinentalnu sezonu nastavit će u Evropa ligi, prenosi Index.hr.

Treće pravilo uključuje četvrtu izmjenu koja je iskoristiva od osmine finala nadalje i dostupna je tek u slučaju produžetka utakmice.

Četvrto pravilo propisuje da će treneri u finalnoj utakmici na pričuvnoj klupi moći računati na 12 izmjena. U svim ostalim takmičarskim rundama i dalje će za pojedinu utakmicu s pričuvne klupe kandidirati sedam izmjena.

Peto se pravilo tiče igračkih registracija. Svaki klub nakon grupne faze moći će registrirati po tri nova igrača.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...