Uhapšen bivši NBA šampion sa 170 grama marihuane, pamtimo ga po velikoj svađi s Nurkićem

Preporučujemo

Bivši američki košarkaš Iman Shumpert uhapšen je na aerodromu u Dallasu jer mu je osiguranje pronašlo 170 grama marihuane.

Tamošnji mediji pišu da mu za ovo krivično djelo prijeti i do dvije godine zatvora, kao i novčana kazna koja može doći do iznosa od 10.000 dolara.Dodaju kako je Shumpert putovao iz Dallasa u Los Angeles, a nakon što ga je osiguranje zaustavilo na aerodromu, priznao je da kod sebe ima marihuanu i kada su mu izmjerili količinu i ustanovili da ima 170 grama, uhapšen je i protiv njega je odmah pokrenut krivično postupak.

Posljednji put Shumpert je igrao u sezoni 2020/2021 za Brooklyn, no nije se previše proslavio i odigrao je samo dva meča u dresu Netsa. U NBA ligi je od 2011. godine, a s Clevelandom je 2016. godine osvojio naslov prvaka.Javnost u Bosni i Hercegovini ga pamti po sukobu s Nurkićem u januaru 2019. godine. Shumpert i Nurkić su vodili žestoke duele tokom utakmice između Sacramenta i Portlanda, a poslije utakmice je ovaj američki košarkaš rekao da on i Nurkić trebaju riješiti problem kao “dva muškarca”.

Nakon toga oglasio se i Jusuf Nurkić koji je rekao da se ne brine previše o čovjeku koji će ubrzo u penziju.

“Nisam zabrinut, on će uskoro u penziju. Ne želim brinuti o čovjeku koji će uskoro biti penzioner”, kazao je tada Nurkić.

Najnovije

Uskoro počinju radovi na rehabilitaciji najoštećenijeg dijela ulice Džemala Bijedića

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala...