Uhapšen doktor: Od pacijenata oboljelih od raka uzimao novac, hranu i slatkiše

Preporučujemo

Načelnik odjeljenja za onkologiju okružne bolnice u Sučavi u Rumuniji priveden je nakon što je optužen da je za samo nedjelju dana 62 puta primio mito od pacijenata oboljelih od raka.

Nakon pretresa njegove ljekarske ordinacije, kao i službenog automobila, policija je saopštila da je pronašla dokaze od 64 dijela podmićivanja, od kojih se 62 dogodilo za vrijeme jedne sedmice u decembru prošle godine.

Navodi se da je od pacijenata oboljelih od raka dobijao mito u iznosu od 50, 100 i 200 leja, odnosno 10, 20 i 40 eura, a osim novca dobijao je i hranu i slatkiše.

Policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu nakon što se nekoliko pacijenata požalilo da im je zatražio mito kako bi dobili potreban ljekarski tretman, navodi Rumunski žurnal.

Prema rumunskoj zdravstvenoj deklaraciji, šef onkološkog odjeljenja ima mjesečnu plaću od 17,500 leja, odnosno 3,500 eura, a uhapšen načelnik primao je plaću na još dvije privatne klinike, prenosi Hayat.ba.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...