Uhapšen državljanin Srbije po potjernici Interpola, nađena falsificirana vozačka dozvola

preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 27.5.2018. godine lišili su slobode I.Ž. (1982.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima PU Zvornik.

Dan ranije, 26.5.2018. službenici ove jedinice lišili su slobode A.A. (1989.) jer je za njim Interpol Prag raspisao potjernicu zbog krivičnih djela: organizirani kriminal, promet droga i krivotvorenje. Pregledom prtljaga ove osobe nađena je falsificirana vozačka dozvola Srbije. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv njega bit će dostavljen izvještaj pomenutoj instituciji. Državljanin Srbije kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Bratunac i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na MGP Rača na ulasku u BiH službenici JGP Bijeljina 27.5.2018. lišili su slobode D.P. (1990.) jer ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina. Službenici JGP Aerodrom Tuzla 26.5.2018. lišili su slobode M.K. (1978.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Malmea. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom izlaska iz BiH na MGP Gradiška 25.5.2018. lišen je slobode M.B. (1981.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuju Općinski sud u Sarajevu i Policijska uprava Novo Sarajevo zbog krivičnih djela „teška krađa“. Službenici JGP Gradiška bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Najnovije

Tri osobe poginule prilikom slijetanja vozila sa autoputa kod Sarajeva

Tri osobe su smrtno stradale usljed slijetanja automobila sa autoputa A-1 kod Lepenice, nedaleko od Sarajeva, potvrđeno je iz...