Uhapšen F.K. osumnjičen da je učestvovao u incidentu u zgradi JP Ceste Federacije BiH

preporučujemo

U utorak u 15 sati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su F. K. (1992.) iz Priboja koji je osumnjičen da je učestvovao u incidentu koji se dogodio u zgradi JP Ceste Federacije BiH.

Osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 166., a u vezi sa članom 28. i člana 172. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju i Teška tjelesna povreda).

Postoje osnovi sumnje da je isti dana 02.04.2018.godine u 11,15 sati u ulici Terezija, općina Centar Sarajevo, počinio navedena krivična djela na štetu S.E. i T.D. iz Sarajeva, kažu iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, a F.K. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...