Uhapšen mladić zbog pokušaja ubistva na Dobrinji

preporučujemo

Jedna osoba je uhapšena zbog incidenta koji se u ponedjeljak navečer dogodio u sarajevskom naselju Dobrinja, piše radiosarajevo.ba.

Policijski službenici IV PU uhapsili su jučer oko 14:50 sati Š. E. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

Š. E. je zatim predat Sektoru kriminalističke policije Uprave policije ovog Ministarstva na dalju kriminalističku obradu.

Postoje osnovi sumnje da je Š. E. u ponedjeljak u 21,20 sati u ulici Bulevar Branilaca Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, izvršio navedeno krivično djelo na štetu R.E. iz Sarajeva.

R. E. (19) je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je N. B. (19) koji je nožem lakše povrijeđen”, dodali su iz MUP-a KS-a.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.E.. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju  navedenog krivičnog djela.

Pročitajte:  Nezadovoljni odnosom Vlade KS: Sarajevski policajci iduće sedmice stupaju u štrajk upozorenja

Najnovije

Vučić šokirao izjavom: Nemamo pravo da uništavamo više ljudskih života nego što je bilo planirano

Na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj povodom povlačenja iz skupštinske procedure Zakona o eksproprijaciji, Aleksandar Vučić je dao skandaloznu...