Uhapšen muškarac u Hadžićima jer je neovlašteno nabavio i posjedovao opojne droge

Preporučujemo

Poduzimajući mjere i radnje svoje nadležnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su na području općine Hadžići, izvršili su legitimisanje i pretresanje lica A.R. (1998) iz Sarajeva, zbog sumnje da bi navedeno lice kod sebe moglo posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, nad istim je izvršen pretres, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Cannabis i opojne droge Amfetamin.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo i posjedovalo opojne droge Amfetamin i Cannabis koje su prilikom pretresanja i pronađene.

- -

Osumnjičeno lice će biti kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...