Uhapšen napadač koji je lukom i strijelom ubio pet osoba u Norveškoj

preporučujemo

U srijedu navečer 37-godišnji Danac s mjestom prebivališta u Kopenhagenu ubio je pet osoba nakon napada lukom i strijelom u norveškom Kongsbergu, južnozapadno od Osla.

Dvoje ljudi koji su preživjeli napad su na intenzivnoj njezi, ali povrede nisu opasne po život.

Policija istražuju motiv krvavog napada, a za sada napad nije okarakterisan kao teroristički i za sada se vjeruje da nije imao pomagača.

Napadač je u pohod krenuo u supermarketu Coop Extra na zapadnoj strani Kongsberga, a jedan od povrijeđenih bio je policajac van dužnosti koji je u to vrijeme bio u radnji, piše BBC.

Navodno je došlo do sukoba s policijom prije nego što je muškarac na kraju priveden u 18:47 sati po lokalnom vremenu, 34 minute nakon početka napada.

Jedna svjedokinja je za lokalnu televiziju TV2 rekla da je čula komešanje i vidjela ženu kako se skriva, a zatim “muškarca koji stoji na uglu sa strijelama u tobolcu na ramenu i lukom u ruci”.

Osumnjičeni se kretao širokom području, a vlasti su blokirale nekoliko dijelova grada. Stanovnicima je naređeno da ostanu u zatvorenom prostoru kako bi vlasti mogle pregledati mjesto događaja i prikupiti sve dokaze.

Osumnjičeni je odveden u policijsku stanicu u grad Drammen, a desetine vozila hitne pomoći izašle su na mjesto događaja, pored policijskih vozila i helikoptera.

Uprava policije Norveške naredila je svim službenicima širom zemlje da nose vatreno oružje kao dodatnu mjeru opreza. Obično policija u ovoj zemlji nije naoružana.

 

Najnovije

Šta se dešava u FSBiH: Još uvijek nisu objavljena imena sudija za meč Borac – Tuzla City

Zaostala utakmica 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Borca i Tuzla Cityja zakazana je sutra...