Uhapšen višestruki pljačkaš Konzuma i Mercatora u Sarajevu

preporučujemo

Jučer oko 15 sati policijski službenici III PU uhapsili su 22-godišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela, tačnije osam razbojništava, piše N1.

Na osnovu Sudske naredbe, izvršen je pretres stana koji isti koristi u ulici Humska, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj, improvizovani nož sa tri oštrice, “bodež”, kao i odjeća korištena prilikom vršenja krivičnih djela.

Nezvanično saznajemo da se radi o Adisu Spahiću.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do sazanja da je S.A. u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo izvršio osam krivičnih djela razbojništva i to: dana 13.01.2018.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Marka Marulića,- dana 28.12.2017.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Marka Marulića,- dana 22.12.2017.godine u prodavnicu “Merkator”, ulica Envera Šehovića,- dana 07.12.2017.godine u prodavnicu “Merkator”, ulica Envera Šehovića,- dana 31.08.2017.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Envera Šehovića,- dana 09.08.2017.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Marka Marulića,- dana 22.07.2017.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Marka Marulića,- dana 10.06.2016.godine u prodavnicu “Konzum”, ulica Marka Marulića.O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je predat u Jedinicu za osiruranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljau rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Najnovije

Izraelski vojnici pucali 10-godišnjem Palestincu u glavu

Izraelske snage su u srijedu na okupiranoj Zapadnoj obali pucale na desetogodišnje palestinsko dijete, izjavili su očevici. Maloljetnik je ranjen...