Uhapšen vozač trolejbusa koji je usmrtio pješaka u Sarajevu

Preporučujemo

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć Č. H. (57), vozača trolejbusa koji je u utorak navečer u sarajevskom naselju Mojmilo usmrtio pješaka H. D. (71).

“Dana 17. 4. 2018. godine oko 20.10 sati, na kolovozu ulice Safeta Hadžića, područje općine Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom je trolejbus marke ‘NAW BGT 25’, registarskih oznaka K95-M-034, vlasništvo KJKP ‘Gras’ d.o.o. Sarajevo, kojim je upravljao vozač Č.H. rođen 1961. godine iz Sarajeva, pregazio pješaka D.H., rođen 1947. godine iz Sarajeva, koji je ležao na kolovozu.

- -

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao pješak H.D., što je na mjestu događaja konstatovao ljekar ZZHMP Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, te sudskim vještacima saobraćajne i mašinske struke.

Tijelo preminulog H.D. je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se, po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, obaviti obdukcija, prenosi radiosarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su, istog dana u 23.45 sati, uhapsili osobu H.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH,nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...