Uhapšena dva policajca u Hrvatskoj

Preporučujemo

U okolini Siska u susjednoj Hrvatskoj slobode su lišena dva policijska službenika, javljaju tamošnji mediji.

“Hapšenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, piše Uskok.

- -

O ovom slučaju oglasio se i MUP Hrvatske.

“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvještaju s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, piše MUP.

Navodno, njima se stavlja na teret laganje o počinjenom krivičnom djelu trećeg lica. Uviđaj je u toku.

Najnovije

Gradonačelnik Beograda prijeti sukobima ako izgubi vlast: Ići ćemo da se bijemo po ulici

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da...