Uhapšene tri osobe u akciji “Zadruga 2” zbog organiziranog kriminala i pranja novca

Preporučujemo

Tri osobe su uhapšene u akciji kodnog naziva “Zadruga 2”, koju su proveli pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, uhapšene osobe su osumnjičene za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca.

- -

“Nakon što tužilac ispita osumnjičene osobe bit će odlučeno o mjerama zabrane ili pritvoru, ukoliko to bude potrebno”, istaknuli su iz Tužilaštva KS-a.

Prema informacijama s terena, akcija “Zadruga 2” provedena je prema istom modusu kao i akcija “Zadruga”. Nezvanično, uhapšeni su rukovodeći ljudi privatne Agencije  za posredovanje u zapošljavanju.

Podsjećamo, u akciji “Zadruga”, u kojoj su članovi organizirane grupe Đalići, do sada su uhapšene desetine direktora državnih i privatnih kompanija, a ispitano ih je više stotina. Riječ je o najvećoj poslijeratnoj akciji na suzbijanju korupcije u FBiH, a prema navodima Tužilaštva, osumnjičeni se terete da su oštetili budžet za više od 50 miliona KM.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...