- Advertisement -

Uhapšene tri osobe u akciji “Zadruga 2” zbog organiziranog kriminala i pranja novca

Preporučujemo

Tri osobe su uhapšene u akciji kodnog naziva “Zadruga 2”, koju su proveli pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, uhapšene osobe su osumnjičene za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca.

“Nakon što tužilac ispita osumnjičene osobe bit će odlučeno o mjerama zabrane ili pritvoru, ukoliko to bude potrebno”, istaknuli su iz Tužilaštva KS-a.

Prema informacijama s terena, akcija “Zadruga 2” provedena je prema istom modusu kao i akcija “Zadruga”. Nezvanično, uhapšeni su rukovodeći ljudi privatne Agencije  za posredovanje u zapošljavanju.

Podsjećamo, u akciji “Zadruga”, u kojoj su članovi organizirane grupe Đalići, do sada su uhapšene desetine direktora državnih i privatnih kompanija, a ispitano ih je više stotina. Riječ je o najvećoj poslijeratnoj akciji na suzbijanju korupcije u FBiH, a prema navodima Tužilaštva, osumnjičeni se terete da su oštetili budžet za više od 50 miliona KM.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...