Uhapšeni osnovci u Modriči: Krali i prodavali laptope iz škole

Preporučujemo

Tri učenika osnovne škole iz Modriče osumnjičeni su da su iz škole, koju pohađaju, ukrali devet laptopa, a odao ih je poprilično nesmotren potez – računare su prodavali.

Riječ je o petnaestogodišnjacima, čiji su postupci policiji postali sumnjivi i prije nego što je škola shvatila da je opljačkana.

“Policajci su primijetili da tinejdžeri, što preko interneta, što po gradu, prodaju laptope. Znajući da je školama u Modriči nedavno donirana računarska oprema, policija je odmah posumnjala da tu nisu čista posla”, pojašnjava izvor Nezavisnih novina.

Policajci su zatim pozvali lokalne škole i raspitali se da li su im računari na broju i tako potvrdili svoje sumnje.

“Iz jedne škole su rekli da su im nestali laptopi i da to nisu ni prijemijetili sve dok nisu provjerili, pošto je oprema bila zaključana u ormarima”, ističe sagovornik upućen u detalje istrage.

Policija iz Modriče prihvatila se tada dodatnog posla te pronašla računare koji su prodati, ali i one koji još nisu pronašli put do kupaca.

Iz PU Doboj saopćeno je da su pripadnici Policijske stanice Modriča dan ranije identificirali trojicu maloljetnih Modričana, za koje se sumnja da su ukrali devet prenosnih računara.

“Svi ukradeni računari su pronađeni i vraćeni. Protiv identificiranih osoba Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj za tešku krađu”, rekli su iz dobojske policije.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...