Uhapšeni osnovci u Modriči: Krali i prodavali laptope iz škole

Preporučujemo

Tri učenika osnovne škole iz Modriče osumnjičeni su da su iz škole, koju pohađaju, ukrali devet laptopa, a odao ih je poprilično nesmotren potez – računare su prodavali.

Riječ je o petnaestogodišnjacima, čiji su postupci policiji postali sumnjivi i prije nego što je škola shvatila da je opljačkana.

- -

“Policajci su primijetili da tinejdžeri, što preko interneta, što po gradu, prodaju laptope. Znajući da je školama u Modriči nedavno donirana računarska oprema, policija je odmah posumnjala da tu nisu čista posla”, pojašnjava izvor Nezavisnih novina.

Policajci su zatim pozvali lokalne škole i raspitali se da li su im računari na broju i tako potvrdili svoje sumnje.

“Iz jedne škole su rekli da su im nestali laptopi i da to nisu ni prijemijetili sve dok nisu provjerili, pošto je oprema bila zaključana u ormarima”, ističe sagovornik upućen u detalje istrage.

Policija iz Modriče prihvatila se tada dodatnog posla te pronašla računare koji su prodati, ali i one koji još nisu pronašli put do kupaca.

- -

Iz PU Doboj saopćeno je da su pripadnici Policijske stanice Modriča dan ranije identificirali trojicu maloljetnih Modričana, za koje se sumnja da su ukrali devet prenosnih računara.

“Svi ukradeni računari su pronađeni i vraćeni. Protiv identificiranih osoba Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj za tešku krađu”, rekli su iz dobojske policije.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...