Uhapšeni u akciji “Meta” predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Preporučujemo

Deset osoba koje je jučer Federalna uprava policije uhapsila u akciji “Meta” jutros je predato u prostorije Tužilaštva KS-a.

Oni su jučer uhapšeni na području Kantona Sarajevo, te je tom prilikom zaplijenjena veća količina oružja i droge.

- -

Kako je navedeno, izvršeni su pretresi stanova i kuća, te ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevi i Centar, a uhapšeno je deset osoba.

“Zbog povezanosti sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšene su osobe inicijala: N.H. (1997.), N.H. (1974.), H.A. (1993.), Đ.N. (1993.), I.K. (1992.), A.K. (1991.), S.I. (1991.), A.A. (1997.), A.Ć. (1974.) i A.M. (1990.)”, istaknuto je iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa, pronađeno je oduzeto cca. 6 kg. materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, te manje količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain i spid, te vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Asistenciju prilikom pretresa su pružali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...