Uhapšeno 13 dilera, među njima i državljanin BiH

Preporučujemo

Austrijska policija uhapsila je 13 dilera, među kojima ima i državljana BiH, u raciji protiv organizovanog šverca i preprodaje narktorika u Tirolu.

Policija je zaplijenila više od 26 kilograma marihuane u vrijednosti od oko 260.000 evra i otvorila istragu protiv 16 lica.

Riječ je o organizovanoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuana, saopštila je policija.

Osim švercom narkoticima, oni su provaljivali pljačkali kuće i stanove, te se bavili iznudom, prenose austrijski mediji.

Prve dojave o ovoj organizovanoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su pretresli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein.

Zaplijenjeno je više telefona i automobil.

Neki osumnjičeni priznali su krivična djela, a vjeruje se da su u posljednje dvije godine unijeli oko 32 kilograma kokaina i oko 100 kilograma marihuane u Austriju.

Uhapšeni su muškarci starosti od 19 do 50 godina, od kojih četiri Albanca iz Albanije i jedan sa Kosova, tri Austrijanca, dva Turčina, dva Italijana, dva Makedonca, jedan Srbin i jedno lice iz BiH.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...