UIO BiH: Bez saglasnosti o poravnanjima između entiteta

Preporučujemo

Upravni odbor Uprave za inidirektno (UO UINO) BiH nakon duže vremena razmatrao je na današnjoj sjednici prijedloge o poravnanjima između entiteta za 2012., 2014., 2015., 2016. i 2017. godini i nije postignuta suglasnost u vezi s tim.

Na današnjoj sjednici razmatrani su i prijedlozi za konačna poravnanja raspodjele prihoda od PDV-a s Jedinstvenog računa koje su predložili iz Vlade Federaciji BiH i Vlade Republike Srpske, ali nije bilo većine glasova za usvajanje ni jednog ni drugog prijedloga.

- -

Članovi UO UINO nisu danas usvojili odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje januar – mart 2018. godine. Nakon razmatranja inicijative za izmjenu zakona o trošarinama u dijelu duhanskih proizvoda članovi UO UINO odlučili su da se formira radna grupa koja će uraditi sveobuhvatnu analizu i nakon toga, eventualno, predložiti izmjene i dopune zakonskih propisa.

Danas su razmatrane i primljena k znanju informacije o plaćenim kamatama po osnovu nezakonitog obračuna i naplate indirektnih poreza za razdoblje 2013. – 2017. godina, te o kontroli prometovanja lož ulja uz obvezu menadžmenta UINO da poduzme i dodatne aktivnosti sukladno diskusijama na sjednici.

Članovi UO UINO primili su k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave u 2017. godini uz pohvalu za rekordno prikupljanje prihoda i poduzimanje mjere kako bi bili poboljšani uvjeti za poreznih obveznike, ali i rad UINO.

Najnovije

SIN ZLOČINCA RATKA MLADIĆA TVRDI: Moj tata je u lošem stanju, jedva se kreće, ima opasne aritmije…

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori,...