UIO: Oduzet tekstil u vrijednosti 52.000 KM

preporučujemo

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su tekstilnu robu u Carinskoj ispostavi Kiseljak, kao i na putnom pravcu Brčko-Bijeljina u vrijednosti 52.000 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, uz asistenciju Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Sarajevo izvršili su detaljan pregled pošiljke uz pomoć donirane opreme od strane Američke ambasade putem programa EXBS. Tom prilikom kod uvoznika iz Distrikta Brčko, u robi koja je bila prijavljena za konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Kiseljak uočene su nepravilnosti. U sklopu pošiljke pronađena je neprijavljena roba tj. 4400 komada tekstilnih proizvoda (kompleta trenerki i sl.).

Na osnovu operativnih saznanja službenici UIO, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja regionalni cenar Tuzla, na putnoj komunikaciji Brčko- Bijeljina oduzeli su 500 komada tekstilnih proizvoda koj su bili stranog porijekla i bez propisane dokumentacije.Vrijednost privremeno oduzete robe je 52.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...