UIO: U akciji Dozer uhapšen je stražar, nije carinski službenik

Preporučujemo

Četiri osobe su uhapšene u akciji “Dozer” u kojoj je pronađeno i zaplijenjeno više od 1.200 tableta ekstazija.

”Tokom akcije izvršeni su pretresi u kojima je pronađeno i zaplijenjeno više od 1.200 tableta ekstazija. Vrijednost zaplijenjene droge se na crnom tržištu procjenjuje na oko 30.000 maraka”.

- -

Akcija je sprovedena na području Gradiške, a objavljeno je kako je među uhapšenima i carinik Uprave za indirektno oporezivanje BIH D. Ž. iz Gradiške. Svi uhapšeni su osumnjičeni za nedozvoljen promet drogom.

Povodom informacija objavljenih u medijima o akciji “Dozer” obavještavamo Vas da uhapšeno lice inicijala D.Ž. nije carinski službenik, već je zaposlenik sa SSS na poslovima čuvara u Upravi za indirektno oporezivanje. Također, ističemo da pomenuto lice nije uhapšeno za vrijeme obavljanja službene dužnosti, nego u svom slobodnom vremenu.

Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO.

Određene aktivnosti policije na terenu su još u toku, a više detalja biće poznato po njihovom završetku.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...