Ujić demantovao Hercega: Na vrijeme smo obavijestili Vladu HNK, postoji i dokaz

Preporučujemo

Slobodan Ujić, dirketor Službe za poslove sa strancima demantovao je danas Nevenka Hercega, premijera HNK-a kazavši da su na vrijeme poslali obavještenje i da nije tačno da niko nije kontaktirao Vladu HNK-as, da će migranti iz Sarajeva biti danas premješteni iz Sarajeva u Izbjeglički centar Salakovac.

To potvrđuje zahtjev za pružanje pomoći koji je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić uputio Ministarstvu unutrašnjih poslova HNK-a.

- -

U tom zahtjevu je navedeno da Služba za poslove sa strancima provodi određene aktivnosti s MUP-om Kantona Sarajevo na dislokaciji ilegalnih migranata na područje Grada Mostara, tačnije u objekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, pišu Nezavisne novine.

“Molim da dana 18.5.2018. godine, u periodu od 7 do 17 sati pružite svu neophodnu pomoć i podršku na vašem području, kako bi bezbjedno dislocirali i izvršili smještaj ove kategorije migranata na navedenu lokaciju”, navedeno je u pismenom zahtjevu.

Ujić je uputio molbu i da u okviru svojih nadležnosti, MUP HNK u komunikaciji s MUP-om KS, dogovori tačan termin preuzimanja autobusa na granici nadležnosti Hercegovačko-neretvanskog kantona kako bi migrante bezbjedno dopratili do izbjegličkog centra Salakovac.

Zahtjev je poslan 16. maja i naznačen kao vrlo hitan, a potpisao ga je Slobodan Ujić.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...