Ukinuta mjera pritvora osumnjičenom Mladenu Milovanoviću, određene mjere zabrane

preporučujemo

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Bojan Cvijetić i drugi kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH, pa je prema osumnjičenom za organizirani kriminal Mladenu Milovanoviću ukinut pritvor.

Prema osumnjičenom su, istovremeno, određene mjere zabrane i to: zabrana putovanja, a u cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje putovanje van BiH, te mu se privremeno oduzimaju važeća putna isprava uz zabranu izdavanja novih, a zabranjen mu je i prelazak državne granice uz korištenje lične karte, zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja.

U cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje posjećivanje zgrade ili prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu, zabrana sastajanja s određenim osobama na način da se osumnjičenom zabranjuje svaki oblik kontaktiranja i sastajanja s drugim osumnjičenima kao i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. Osumnjičeni je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

Mladen Milovanović osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Pročitajte:  Sutra presuda Sabahudinu Kajdiću, optuženom za zločine nad Bošnjacima u Prijedoru

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...