Ukoliko GRAS ne može ispuniti zahtjeve građana, Općina Centar će finansirati prevoz učenika sa Nahoreva

Preporučujemo

“Zahtijevamo od Gras-A da u narednih sedam dana dostavi odgovore na postavljene zahtjeve stanovnika mjesne zajednice Nahorevo, a paralelno sa time sutra počinju razgovori sa Centrotransom kako bi se pronašla alternativa kada je u pitanju prevoz učenika sa ovog područja. Ukoliko se stanje ne promijeni i u slučaju da Gras ne ispuni navedene zahtjeve, Općina Centar će sa Centrotransom potpisati u narednih deset dana ugovor o prevozu učenika sa ovog područja, a sve troškove će snositi ova lokalna zajednica do završetka kalendarske godine, uz zahtjev prema nadležnom ministarstvu za refundaciju ovih troškova s obzirom da je Općina već izdvojila i uplatila novac za prevoz učenika“.

Ovo su usvojeni zaključci sastanka koji je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao u srijedu 17. oktobra sa stanovnicima mjesne zajednice Nahorevo koji već nekoliko mjeseci uporno traže da se riješi pitanje javnog gradskog prevoza prema ovom području.

- -

Na pomenutom sastanku su bili prisutni i predstavnici Grasa, kao i Centrotransa, gdje su iz Grasa istakli da na pomenutoj liniji saobraća jedno vozilo koje je trenutno u kvaru i gdje će nakon popravke građani imati kakav takav prevoz.

“Kakvo je stanje u sektoru minibuskog saobraćaja, mi nismo u situaciji da ispunimo zahtjeve građana”, istakli su iz Grasa.

S druge strane iz Centrotransa su naglasili kako su u mogućnosti već sutra započeti prevoz putnika sa novim vozilom.

“Ministarstvo saobraćaja nam treba privremeno dodijeliti liniju prema Nahorevu i mi smo spremni prevoziti putnike”, kazao je Ibrahim Kerla iz Centrotransa.

- -

Uvažavajući potrebe stanovnika, a posebno učenika, njih preko 270 sa ovog područja koji pohađaju Osnovnu školu „Nafija Sarajlić“, načelnik Ajnadžić je istakao da će Općina, bez obzira što nije nadležna, finansirati prevoz za učenike do kraja kalendarske godine, ukoliko se stanje ne promijeni u roku od deset dana.

Prijedlog načelnika Ajnadžića okupljeni mještani su sa velikim odobravanjem podržali, ali i uputili zahtjev prema nadležnim da riješe probleme gradskog prevoza.

“Djeca su prioritet i podržavamo načelnika Ajnadžića da se problem riješi. Međutim, na ovom području postoje i drugi građani koji koriste prevoz, koji imaju kupljene kupone, a nemaju nikakvu uslugu. Neka nadležni počnu rješavati probleme”, istakli su mještani.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...