Ukrajinci potiskuju Ruse na teritoriji koju je Moskva anektirala

Preporučujemo

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je ukrajinska vojska postigla veliki i brz napredak protiv ruskih snaga protekle sedmice, povrativši desetine gradova u regijama na jugu i istoku koje je Rusija proglasila aneksiranima.

“Samo ove sedmice, od ruskog pseudo-referenduma, desetine naseljenih centara su oslobođeni, u regijama Herson, Harkov, Luganjsk i Donjeck”, rekao je u obraćanju u utorak navečer.

- -

Rusija je krenula u aneksiju tih regija nakon što je održala ono što je nazivala referendumima tokom nekoliko dana od 23. septembra – koje su Kijev i zapadne vlade osudile kao nezakonite i prisilne.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je petka proglasio njihovu aneksiju.

Zelenski je spomenuo osam malih gradova u Hersonu, na jugu, koji su nedavno ponovno zauzeti. Reuters nije mogao provjeriti njegove tvrdnje.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...