Ukrajinske vlasti: Srbin regrutovao Ukrajince za napad u EU

Preporučujemo

Ukrajinska služba bezbjednosti (SBU) proširila je spisak državljana Republike Srbije koji učestvuju u vojnim operacijama u Istočnoj Ukrajini kao dio ilegalnih formacija, prenosi Interfax izjavu Vasyla Hrytsaka, šefa SBU-a, uz napomenu ”da Beograd još nije odgovorio”.

Lider SBU-a kazao je i da je jedan državljanin Srbije u periodu 2004-2005. godine regrutovao Ukrajince za teroristička djela u državi Evropske unije, piše N1.

- -

”Od oktobra 2017. godine dodali smo imena 103 Srba koji učestvuju u vojnom sukobu u istočnoj Ukrajini”, rekao je Hrytsak u četvrtak u Kijevu.

On je dodao da imena 23 Srba koji su uključeni u spisak od 103 osobe, služe pod ruskom privatnom vojnom kompanijom Wagner.

“Nažalost, nismo dobili zvaničnu reakciju sa srpske strane, ali bih želio da naglasim da je jedan državljanin Srbije u periodu 2004-2005. godine regrutovao Ukrajince za teroristička djela u državi Evropske unije. Dali smo njegovo prezime vlastima u Srbiji“, rekao je šef SBU.

Hrytsak je u oktobru 2017. rekao da oko 300 Srba služi u ”Vagneru” i da njegova agencija ima mnogo informacija o svakom od njih, javio je Interfax.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...