Ukrao invalidska kolica iz banjalučke Hitne pomoći

Preporučujemo

Nesvakidašnja situacija odigrala se u četvrtak uveče u banjalučkoj Službi hitne pomoći kada je zasad nepoznati muškarac vješto iskoristio ljubaznost medicinskog osoblja da “posudi” invalidska kolica koja nije vratio.

Naime, muškarac je, kako saznajemo, u večernjim satima došao u Službu hitne pomoći i zamolio zdravstvene radnike da posudi invalidska kolica kako bi iz auta dovezao do prijemne ambulante bolesnu majku koja ne može hodati.

- -

“Medicinska sestra mu je naravno rekla da može da uzme kolica, što je on i uradio, ali se više nije pojavljivao”, navodi izvor Nezavisnih.

Ističe da je nakon izvjesnog vremena, kada se muškarac definitivno nije vratio ni s kolicima niti s bolesnom majkom, zbunjeno i iznenađeno situacijom, medicinsko osoblje pozvalo policiju i objasnilo šta se desilo.

“U razgovoru s policijom medicinska sestra je rekla kako ništa nije ukazivalo na neku prevaru, a policija je rekla da će pregledati kamere i pokušati naći počinioca”, tvrdi naš izvor.

Iz Doma zdravlja Banjaluka kratko su potvrdili da je tačno da je muškarac tražio invalidska kolica da izvede bolesnu majku iz automobila i da ih nije vratio, zbog čega su pozvali policiju.

- -

Ističu da se slične situacije ranije nisu dešavale i da su iznenađeni činjenicom da neko tako iskoristi tuđu ljubaznost.

U PU Banjaluka su rekli za “Nezavisne” da je policija u četvrtak oko 20.40, postupila po prijavi radnika Službe hitne medicinske pomoći Banjaluka da nedostaju jedna invalidska kolica i izašla na lice mjesta i da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa zaprimljenom prijavom.

“Zaista ne mogu da vjerujem da neko može na taj način da ukrade invalidska kolica, ma koliko mu možda zaista trebala za nekog bolesnog”, rekao je naš izvor.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...