UO UIO saglasan da se dodatnih 3,5 miliona KM izdvoji za GP na mostu Bratunac – Ljubovija

Preporučujemo

 Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH dao je danas na nastavku 30. sjednice suglasnost da se odobri dodatnih 3,5 miliona KM iz budžeta institucija BiH  za izgrdanju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nakon što je UO UIO dao suglasnost da se uz predviđenih 11 miliona KM odobri još 3,5 miliona, stvoreni su uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH nakon čega će biti moguće da UINO pokrene procedure za raspisvanje tendera za izgradnju ovog graničnog međunarodnog prijelaza koji će imati inspekcijski nadzor.

- -

Na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima, niti odluka o utvrđivanju privremenih koefcijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje  srpanj – rujan 2018. godine, te će se ove tačke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UIO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UINO analizira na koji način je moguće realiziratu ove zahtjeve i, ovisno od toga, predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...