Uoči Kurban bajrama: podjela hedija i koncert na Bistriku

Preporučujemo

Općina Stari Grad i ove godine će povodom Kurban bajrama pripadnicima boračke populacije podijeliti bajramske hedije, a za sve građane povodom ovog velikog islamskog praznika bit će organizovan i koncert estradnih umjetnika.

U petak će u multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači članovi šehidskih porodica, ratni vojni invalidi i nezaposleni demobilisani borci, kao i pripadnici UABNOR-a dobiti prigodne novčane priloge od Općine Stari Grad što je praksa koju ova lokalna zajednica provodi tri puta godišnje. Hedije će korisnicima uručiti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Samir Muhić. Sredstva će biti raspoređena na 163 korisnika, a podjela je najavljena u 14,30 sati.

- -

U subotu, 10.augusta, u školskom dvorištu područnog objekta OŠ“Edhem Mulabdić“ na Bistriku održat će se veliki koncert pod nazivom „Mahala je život moj“. Koncert je poklon Općine Stari Grad i Semira Cerića Koketa svim građanima povodom Bajrama i ulaz je slobodan. Koncert počinje u 19,00 sati, a pored Koketa nastupit će i Ferid Avdić, Hasiba Agić i Kemal Hasić. Svi učesnici obećavaju građanima dobru zabavu, a Općina Stari Grad poziva ih da se odazovu u što većem broju.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...