UPLATITE KILOMETRE I POMOZITE: Mahir Mujić trči za pomoć Afanu, čija majka prodaje bubreg da bi pomogla sinu

Preporučujemo

Edina Zahirović je samohrana majka za koju smo svi čuli nedavno jer je odlučila prodati svoj bubreg kako bi sakupila novac za svog jedinca. Afanu su dijagnosticirani hidrocefalus, cerebralna paraliza, sindrom respiratornog slučaja i epilepsija.

Njegov otac ih je napustio prije tri godine i nikada nisu dobili niti marku od njega.

- -

“Ne mogu više živjeti ovako, ne mogu gledati mog Afana vezanog za krevet, moram mu pomoći. Moram ga podići na noge, a to mogu samo vježbama i radom. Jedan fizikalni tretman privatno kod nas iznosi oko 30 KM, a Afanu treba svaki dan. To što dobije jednom godišnje banju ili neke tretmane na klinici jednostavno nije dovoljno. S Afanom se mora intenzivno raditi da bih ga uspjela postaviti na noge”, ispričala je Edina nedavno.

Kako ova žena ne bi morala prodati svoj bubreg, u akciju se uključio i Mahir Mujić. Ime vam je sigurno pozato jer je on taj  koji je trčao za Dženana Memića i Davida Dragičevića iz Sarajeva prema Banja Luci te je skupio  11052,00 KM za malenu Dalal Omerović iz Bihaća.

On će 16. avgusta trčati Sarajevski polumaraton sa ciljem da skupi 5000 maraka za Afanovo liječenje.

Ali, tu njegova trka ne završava. On će zatim nastaviti do Visokog, oko 30 kilometara, kako bi zagrlio i poljubio Afana te tako podržao njegovu majku u ovoj borbi.

- -

Za sve informacije možete kontaktirati Mahira na njegov Facebook profil.

Uplate (100 metara se plaća 10 maraka, a jedan kilometar 100 maraka) se uplaćuju na račun koji je aktivan od 22. avgusta do 22. septembra. 

UPLATA IZ BIH:

Primalac: Mahir Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,

Broj računa: 1613000060524175 otvoren u Raiffeisen banka

Svrha: ZA AFANA

UPLATA IZ INOSTRANSTVA:

Primalac: Mahir ( Ismet ) Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,

IBAN: BA391613000060524175 SWIFT: RZBABA2S Raiffeisen bank DD BIH

Kako je Mahir i naveo, sve promjene odnosno uplate na računu, bit će javne i transparentne, kako smo i navikli od njega do sada.

(I.S.)

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...