- Advertisement -

Uručen medicinski materijal za potrebe Službe prve medicinske pomoći Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo

Preporučujemo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima u utorak, 20. avgusta ove godine obišao je Dom zdravlja „Novo Sarajevo“, te direktorici Dr.med.sci.prim. Amiri Skopljak uručio potrošni medicinski materijal za potrebe Službe prve medicinske pomoći Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo u vrijdnosti od oko 21.000 KM.

Navedena oprema obezbijeđena je na zahtjev organizacionih jedinica u okviru Službe prve medicinske pomoći, a u cilju poboljšanja medicinskih usluga, pružanju pomoći i adekvatne provedbe obuke u pružanju iste.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo samo nastavak provođenja aktivnosti na opremanju specijaliziranih službi i udruženja od značaja za sistem zaštite i spašavanja, te da je u okviru ove donacije nabavljena potrebna oprema i za Općinsku organizaciju Crvenog križa/krsta Novo Sarajevo. Općinski načelnik je dodao da će ove godine za potrebe rada Doma zdravlja „Novo Sarajevo“ biti nabavljeno i novo sanitetsko vozilo.

Direktorica Doma zdravlja „Novo Sarajevo“, Dr. Amira Skopljak zahvalila se Općini Novo Sarajevo na dugogodišnjoj saradnji, te pomoći i podršci koju pruža ovoj organizacionoj jedinici, jer sva donirana oprema će znatno unaprijediti kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga, ne samo u Domu zdravlja, nego i na terenu.

Primopredaji opreme prisustvovala je i predstavnica OO Crveni križ/krst Novo Sarajevo Envera Ožegović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani...