Uručena prva donacija hrane bez plaćenog PDV-a u iznosu od 20.000 KM

Preporučujemo

Udruženje Pomozi.ba danas je primilo prvu donaciju hrane pred istekom roka trajanja na koju neće biti plaćen PDV.

Zahvaljujući izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost koje su usvojene u junu ove godine, ukinut je PDV na doniranu hranu. Time je omogućeno da hrana u vrijednosti od oko 130 miliona KM na godišnjem nivou ne bude uništena nego donirana za one koji sebi ne mogu priuštiti nijedan obrok dnevno.

Uručenje prve donacije hrane bez plaćanja PDV-a

Danas je uručena i prva donacija hrane udruženju Pomozi.ba.

Elvir Karalić, osnivač Pomozi.ba danas je prilikom uručenja donacije poručio da se u kamionu koji je stigao nalazi se hrana pred istek roka u iznosu od oko 20.000 KM.

“Donatori su Bingo, Laktalis, Mi99, Đajić komerc, Gađo komerc, Mig company. I mnogi drugi su se javili koji u ovom momentu nemaju hranu pred istek roka, ali će imati u narednom periodu kao što je mesna industrija “Ovako” i mnogi drugi koji konstantno pomažu naš rad, a mislim da će sada još više pomagati”, rekao je.

On je poručio da u konačnici to će biti od koristi onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Manji dio ove donacije će se distribuirati kroz kuhinje Pomozi.ba, a većinski dio će se preusmjeriti drugim kuhinjama i udruženjima širom Bosne i Hercegovine.

“Već sutra hrana kreće prema Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Dubici, Bihaću, Maglaju, Zavidovićima, Mostaru i drugim gradovima”, rekao je Elvir Karalić.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...