Uskoro avionska linija Sarajevo – Peking

Preporučujemo

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je sastanak s ambasadoricom Narodne Republike Kine u Sarajevu Chen Bo.

Teme sastanka bile su unapređenje zračnog prometa između dviju zemalja s mogućnošću uspostave avionske linije Sarajevo – Beograd – Peking, te nominacija Bosne i Hercegovine za domaćina ministarske konferencije 16+1, što je ministar Jusko inicirao na posljednjem sastanku ove konferencije.

- -

Ministar Jusko sa ambasadoricom Bo je usaglasio da će u narednomom periodu zajednički raditi na svim onim procedurama koje su neophodne za potpisivanje Sporazuma o unapređenju zračnog prometa između BiH i Kine. Saglasni su da se sve aktivnosti koje su vezane za ovaj sporazum ne trebaju odugovlačiti, već ih što prije treba završiti i sporazum potpisati.

Kako je istakla ambasadorica Bo, Kina i dalje daje svoju podršku našoj zemlji da 2019. godine bude domaćin jednom od formata ministarskog sastanka 16+1, piše radiosarajevo.

Ambasadorica Bo je naglasila turistički potencijal BiH i istakla da je broj turista koji dolaze iz Kine kako bi posjetili našu zemlju porastao za 130 do 140 posto. Ovaj broj će sigurno znatno porasti nakon stupanja na snagu Sporazuma o bezviznom režimu za kineske državljane.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...