Uskoro bolji uvjeti za studente u Nedžarićima i na Bjelavama

Preporučujemo

Studenti u domu Nedžarići uskoro će, osim studentske ambulante u kojoj se besplatno liječe, imati na raspolaganju i besplatne usluge stomatologa, potvrdio je za “Dnevni avaz” direktor Studentskog centra Tarik Curić, koji je rekao da su već oslobodili prostorije za stomatološku ambulantu.

“Dobili smo 35.000 maraka od Ministarstva zdravstva KS za gradnju stomatoške ambulante, koja bi trebala početi s radom za mjesec. Više od 840 studenata imat će pravo na besplatno popravljanje zuba. Studentsku ambulantu odnedavno posjećuju i specijalisti. Svakog dana dolazi po jedan specijalista iz različitih oblasti”, kazao je Curić.

Istaknuo je i da će u narednom periodu oformiti studentsku i stomatološku ambulantu u studentskom naselju Bjelave, a sve projekte, kaže, realiziraju uz podršku ministrice zdravstva Zilhe Ademaj.

Ministrica Ademaj istaknula je da čekaju nabavku stomatološke stolice za Nedžariće te da će ordinacija odmah početi raditi.

“Studentska ambulanta porodične medicine u Nedžarićima radi u dvije smjene tako da je dostupna svim studentima. Studentima je sada komfornije, povoljnije i prihvatljivije, jer na licu mjesta mogu dobiti zdravstvenu zaštitu. U postupku smo i da za dom Bjelave osiguramo iste uvjete”, kazala je Ademaj.

Osim bolje zdravstvene zaštite, studenti će prvi put dobiti kablovsku i ineternet u svojim sobama, piše avaz.ba.

“U srijedu potpisujemo ugovor s “BH Telecomom” o pružanju usluga Moja TV i interneta. Ugovore je već potpisalo 500 studenata, koji su dobili modeme, svaki student ima ugovor o korištenju interneta. U svakoj sobi studenti će imati internet”, rekao je Curić.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...