Uskoro i mjesta za stajanje u avionima

Preporučujemo

Ruska avio-kompanija “Pobjeda” i italijanski “Avio-interiors” razmatraju mogućnost da uvedu stajaća mjesta u avionima, kako bi povećali broj putnika.

U “Pobjedi” razmatraju “uređenje putničke kabine koje bi povećalo efikasnost i omogućilo da u prodaji bude više jeftinih karata”. Flotu “Pobjede” čini 18 “boinga 737-800”, a do kraja 2019. godine u planu je povećanje broja aviona na 30.

Mediji navode da italijanska kompanija “Avio-interiors”, takođe, razmatra uvođenje mjesta za stajanje.

“Avio-interiors” namjerava da, uz uobičajena sjedišta, montira vertikalne naslonjače sa vodoravnom plitkom stolicom u visini bedara i dvije potporne ručke. Sjediti u takvom položaju je nemoguće – na njega se može samo nalaktiti, objašnjava britanski “Telegraf”.

Proizvođači naslonjača za stajaća mjesta u avionima tvrde da će njihovi potencijalni kupci “unaprijediti razmještaj putnika”, te da su one dvostruko lakše od klasičnih sjedišta, pa bi njihovom upotrebom avioni mogli da prevoze 20 odsto više putnika.

Najnovije

Kina posijala novi strah i jezivo zaprijetila Tajvanu invazijom: “Spremni smo upotrijebiti sva potrebna sredstva”

Kina je uputila najnoviju prijetnju Tajvanu upozoravajući da je spremna upotrijebiti ‘sva potrebna sredstva‘ kako bi ponovno zauzela otok,...