Uskoro moguća avionska linija Mostar – Istanbul

preporučujemo

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić prvi puta se, od njenog stupanja na dužnost, službeno sastao sa Zerrin Kandemir, ambasadoricom Republike Turske u Mostaru.

Mušić je upoznao ambasadoricu Kandemir o situaciji u HNK, izražavajući zadovoljstvo i pohvale Republici Turskoj zbog njenog značajnog prisustva i pomoći koju kroz vrijeme čine na ovom području.

Mušić je od brojnih projekata naveo bitnost projekta vjetro-parka Podveležje koje je u fazi realizacije, nastavak gradnje puta Stolac-Neum, završetak radova na hotelu ”Ruža” i kupovinu ”Staklene banke” u Mostaru za smještaj federalnih institucija, završetak radova na izgradnji Studentskog hotela u Sjevernom logoru, te još niz infrastrukturnih projekata.

”Smatram jako bitnim pokretanje avionske linije Mostar-Istanbul. Tim zračnim mostom otvorile bi se i prilike za unaprijeđenje posla, ali bi se i otvorila mogućnost bržeg ulaganja i rješavanja raznih projekata na relaciji Hercegovine i Turske”, naveo je Mušić.

Ambasadorica Kandemir je rekla kako Republika Turska u kontinuitetu podržava mnoge projekte u Hercegovini.

”U proteklom razdoblju to su bile obnove mnogih porušenih kulturno-historijskih spomenika. U sljedećem razdoblju, namjeravamo snažnije poticati privrednike iz Turske da ulažu u ovaj kanton, koji ima sjajne predispozicije za svaku vrstu razvoja. Želimo potaknuti i žene da se hrabrije upuste u projekte zapošljavanja, u čemu smo im spremni pomoći. Posljednja investicija turskih privrednika je bila prije nekoliko mjeseci u Čapljini i tim projektom će se otvoriti nova radna mjesta”, rekla je ambasadorica Kandemir.

Mušić i konzulica Kandemir su se usaglasili da je Mostar kulturno-historijski biser koji mora konačno prodisati punim plućima, integrirati se u svim segmentima, što bi zaustavilo odlazak mladih ljudi. Preduvjet za to su izbori u Mostaru i u tom pravcu potrebno je učiniti sve da toga dođe što je moguće prije, prenosi bljesak.

Najnovije

Đoković može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan

Čini se da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom...