Uskoro počinje Bee fest u Sarajevu: Prilika za degustacije, edukacije i prezentacije

Preporučujemo

Sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee-fest” bit će održan u Sarajevu od 5. do 9. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Ovogodišnji Bee-fest još je jedna prilika za promociju bh. proizvodnje meda, ocijenjene najvišim ocjenama od strane međunarodne stručne javnosti.

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitet meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

Tokom trajanja ovog događaja, bit će upriličene degustacije,  prezentacije pojedinih vrsta meda i edukacije, te prodajna izložba, a u narednim danima planiran je Dan organskog meda, Medaonica, program edukacije pčelara.

Na  Sajmu će posjetioci imati priliku kupiti sortne medove, mlijec, propolis, polen, preparate na bazi pcelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, prirodnu kozmetiku kao i prirodne sokove, dzemove, pekmeze i druge tradicionalne proizvode.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma podržali su Općina Centar Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Federacije BiH i Lutrija BiH.

Najnovije

U BiH najviše zarađuju direktori, više od polovice radnika nezadovoljno svojim primanjima

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...