Uskoro počinje “Dječija nedjelja”: Izleti, izložbe, radionice, posjete, sportske aktivnosti

Preporučujemo

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program održavanja “Dječije nedjelje”, koja se u Federaciji BiH obilježava od 1. do 7. oktobra 2018. godine.

Cilj je podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će i kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja, kao i kulturnih institucija, koje svojim radom pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

- -

U skladu s Programom obilježavanja “Dječije nedjelje”, centralna manifestacije bit će upriličena u petak, 5. oktobra u Gradskoj dvorani u sklopu Srednje škole u Kiseljaku, s početkom u 17 sati.

Kao i prethodnih godina, tradicionalni susreti će, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, biti održani od 5. do 7.oktobra 2018. godine, a bit će organizovane radionice, izložbe dječijih radova, izleti i posjete, sportske i druge aktivnosti na kojima se očekuje veliki broj djece iz domova za nezbrinutu djecu s područja Federacije BiH.

Centralna manifestacija bit će obilježena susretima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite, te predstavljanjem zajednica iz kojih dolaze, putem pjesme, plesa, dramskih djela, recitacija i drugih izvedbi, a u organizaciji domaćina – Udruge za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i obitelji “Suncokret” iz Kiseljaka, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...