Uskoro počinje izgradnja nove autobuske stanice u Vogošći

Preporučujemo

U skladu sa Regulacionim planom “Centar-Vogošća” u ovoj godini planirana je izgradnja novog polaznog autobuskog stajališta koje će se nalaziti preko puta poslovnice Elektrodistribucije u ulici Braće Kršo.

Nova autobuska stanica imat će sve potrebne sadržaje, uključujući prodajno mjesto za kupone, trafike, kafeteriju, nadstrešnice, klupe za sjedenje, kao i turistički info biro.

- -

Projektom je planirana izgradnja parkinga sa novih 26 parking mjesta.

Prema riječima pomoćnika načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakije Delića, Općina Vogošća uradila je Idejni i Glavni projekat, te pribavila potrebne dozvole i saglasnosti.

Za radove će biti potrebno izdvojiti oko 300.000 KM, a putem Ministarstva saobraćaja KS već je osigurano oko 250.000 maraka, piše radiosarajevo.ba.

Sa radovima bi se trebalo krenuti početkom nove građevinske sezone. Projektom je planirano izmještanje objekata koje trenutno koristi preduzeće “Rad” na novu lokaciju.

- -

Sa novog autobuskog stajališta vozila javnog gradskog saobraćaja kroz centar Vogošće prolazit će nesmetano, bez gužvi i zadržavanja svih drugih učesnika u saobraćaju.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...