Uskoro počinju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na sanaciji Ulice Patriotske lige.

Procijenjena vrijednost ugovora iznosi 740.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova u Ulici Patriotske lige zajedničkim sredstvima finansiraju projekat.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja sporazuma, odmah će biti pokrenuta procedura javne nabavke za odabir najpovoljnijeg izvođača radova u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH.

- -

Načelnik Ajnadžić je istakao kako se radi o značajnom projektu za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja, te uputio apel sugrađanima da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedene saobraćajnice realizovala u planiranom roku.

-Riječ je o potpunoj rekonstrukciji saobraćajnice u Ulici Patriotske lige. Vrijednost projekta je 740.000 maraka, a sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar. Planirana je kompletna sanacija ove ulice, i to od spoja sa Ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini pa sve do raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo. Paralelno sa ovim projektom zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo realizujemo niz projekata. Okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, započeli su radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Koševo – 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, a obezbijeđena su sredstva i za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova do Titove ulice. Već u ponedjeljak potpisujemo ugovor za kompletnu rekonstrukciju Kranjčevićeve ulice, a raspisana je tenderska procedura za rekonstrukciju ulica Dolina i Magribija, pojasnio je Ajnadžić.

Direktor Kovač je kazao da je rok za izvođenje radova 60 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem radova koji će biti odabran nakon provođenja tenderske procedure.

-Ovo je nastavak uspješne saradnje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Centar. Direkcija je za realizaciju ovog projekta izdvojila 500.000, a Općina Centar 240.000 maraka. Mnogo je projekata koje zajednički realiziramo, a i onih koje planiramo realizirati u narednom periodu, dodao je Kovač.

- -

 

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...