Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

Preporučujemo

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten i to najkasnije do 22. marta.

Prema pisanju hrvatskih medija i informacijama koje su dospjele u javnost odmah po okončanoj sjednici, Hrvatski sabor će biti raspušten najkasnije do 22. marta.

- -

Nakon raspuštanja parlamenta, predsjednik Zoran Milanović raspisat će izbore u roku od 30 do 60 dana. To znači da će građani izlaziti na parlamentarne izbore u aprilu ili maju.

Premijer Plenković potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a da su zajednički donijeli tri važne odluke.

“Prva strateška odluka je da se izbori za Hrvatski sabor održe prije izbora za Evropski parlament. Druga odluka je da će ovo biti posljednja sjednica Sabora prije njegovog raspuštanja, a treća da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski”, saopćio je Plenković.

Dodao je i da će glavni sekretar stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog štaba HDZ-a, a da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog štaba zadužena za izradu izbornog programa.

- -

“Vlatko Vuković će biti zadužen za finansije, Marko Milić će biti šef političke medijske komunikacije, a Zoltan Kabok će biti glasnogovornik kampanje”, dodao je dalje on.

Plenković je, osim ovoga, imenovao i nositelje izbornih lista za predstojeće izbore.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...