Uskršnje čestitke

Preporučujemo

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa

Isusovo uskrsnuće je jedinstven, najradosniji događaj u ljudskoj povijesti, temelj je kršćanskog života i postojanja.

- -

Uskrs, radosna je vijest za sve, jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt, pa je to blistavi dan pobjede koji se opire beznađu i potiče pozitivne promjene.

U svečanom ozračju blagdana najveće kršćanske istine, sa željom da Uskrsli u naše živote unese novu vedrinu i snagu, pridonese da odnos među narodima i građanima u cijeloj zemlji bude iskreniji, svim biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs, stoji u Čovićevoj čestitci.

Izetbegović: Graditi društvo uzajamnog poštovanja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović povodom Uskrsa uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljić i katolicima u Bosni i Hercegovini

- -

Vama lično, i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, želim sretan Uskrs, sa željom da ga proslavite u miru i blagostanju, sa svojim porodicama, te da uskršnju radost podijelite sa komšijama i prijateljima, u skladu sa viševjekovnom bosanskohercegovačkom tradicijom.

Tokom Uskrsa kršćani slave pobjedu života nad smrću i nadu u bolje sutra.

Vjerujem da će ta nada i želja za boljom budućnošću osnažiti katoličke vjernike u opredjeljenju da, zajedno sa pripadnicima svih drugih vjera, nastave graditi društvo uzajamnog poštovanja i skladnog suživota.

Ubijeđen sam da će takva zajednička opredijeljenost donijeti bolje sutra svim narodima i građanima u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Općina Centar

U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku svjetliju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.

Kako je uobičajena praksa Općine Centar da umjesto upućivanja pojedinačnih čestitki uplaćuje donacije u humanitarne svrhe, Općina je povodom Uskrsa darovala 1.000 KM Udruženju „COLIBRI“ Sarajevo.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...