Uskršnje čestitke

preporučujemo

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa

Isusovo uskrsnuće je jedinstven, najradosniji događaj u ljudskoj povijesti, temelj je kršćanskog života i postojanja.

Uskrs, radosna je vijest za sve, jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt, pa je to blistavi dan pobjede koji se opire beznađu i potiče pozitivne promjene.

U svečanom ozračju blagdana najveće kršćanske istine, sa željom da Uskrsli u naše živote unese novu vedrinu i snagu, pridonese da odnos među narodima i građanima u cijeloj zemlji bude iskreniji, svim biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs, stoji u Čovićevoj čestitci.

Izetbegović: Graditi društvo uzajamnog poštovanja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović povodom Uskrsa uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljić i katolicima u Bosni i Hercegovini

Vama lično, i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, želim sretan Uskrs, sa željom da ga proslavite u miru i blagostanju, sa svojim porodicama, te da uskršnju radost podijelite sa komšijama i prijateljima, u skladu sa viševjekovnom bosanskohercegovačkom tradicijom.

Tokom Uskrsa kršćani slave pobjedu života nad smrću i nadu u bolje sutra.

Vjerujem da će ta nada i želja za boljom budućnošću osnažiti katoličke vjernike u opredjeljenju da, zajedno sa pripadnicima svih drugih vjera, nastave graditi društvo uzajamnog poštovanja i skladnog suživota.

Ubijeđen sam da će takva zajednička opredijeljenost donijeti bolje sutra svim narodima i građanima u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Općina Centar

U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku svjetliju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.

Kako je uobičajena praksa Općine Centar da umjesto upućivanja pojedinačnih čestitki uplaćuje donacije u humanitarne svrhe, Općina je povodom Uskrsa darovala 1.000 KM Udruženju „COLIBRI“ Sarajevo.

Najnovije

Japanci u Konjicu otvaraju fabriku za više od 300 radnika, investiraju 50 miliona KM

Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investira 50 miliona KM u...