Uspješna takmičarska sezona za Judo klub “Olimp”

Preporučujemo

Takmičari JK „OLIMP“ su prethodna tri vikenda učestvovali na tri međunarodna turnira za djecu i osvojili 18 medalja.

Na Međunarodnom turniru „Kup grada Sarajeva“, na kojem je učestvovalo preko 450 takmičara, 12 takmičara JK „OLIMP“ osvojilo je 7 medalja. Na XI Međunarodnom Judo turniru „KAKANJ OPEN“, učestvovalo je preko 400 takmičara, a JK „OLIMP“ je predstavljalo deset takmičara i svi su osvojili medalju, te Međunarodni Judo turniru „“VITEZ OPEN 2018“ na kojem je nastupilo 5 naših takmičara. Muhamed Šehić je osvojio jedinu medalju za Judo kluba „OLIMP“ i to u konkurenciji od preko 400 takmičara iz 40 klubova iz BIH i zemalja regiona.

- -

Judo klub „OLIMP“ je oformljen 2011. godine i trenutno ima više od 70 aktivnih članova koji treniraju u četiri sekcije na tri lokacije i to OŠ Aneks, Kulturni Centar Kralj Fahd i na Grbavici u Sali borilačkih sportova.

Treninzi su prilagođeni ovisno da li se radi o dječacima ili djevojčicama i uzrastu. Za rad u sekcijama su zaduženi Anes Ličina- majstor Judoa 4 dan i aktuelni policijski viceprvak Evrope, te Mirsad Omanović, Faruk Tahmiščić i Alem Dacić.

Judo klub „OLIMP“ je prepoznatljiv po tome što posljednje 4 godine organizuje besplatnu školu Judoa i kursa samoodbrane za osnovce i srednjoškolce iz Kantona Sarajevo u trajanju od  tri mjeseca i projektima koji su prvenstveno orijentisani na prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u kojima je bilo uključeno preko 200 djece iz svih općina u Katnonu Sarajevo.

- -

Klub je u ovoj godini učestvovao na 13 takmičenja u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, gdje su takmičari ovog kluba osvojili preko 100 medalja. Ovakvi izuzetni rezultati prvenstveno za najmlađe ne bi bili moguće bez ozbiljne posvećenosti radu sa mladima i entuzijazmu trenera i nesebičnu pomoć i podršku  naših prijatelja i dokazanih partnera koji nam pomažu u radu kluba a prvenstveno; Općina Novi Grad, BH Telecom, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, Ministrstvo kulture i sporta KS, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...