Utopio se u brdu sapunice pokušavajući napraviti selfi

Preporučujemo

Nepoznat muškarac je stradao pokušavajući napraviti selfi. Naime on je upao u brdo sapunice koje se stvorilo iznad jako zagađenog potoka u Meksiku.

Pronađen je mrtav poslije pet dana od kako je upao u planinu od sapunice visoku šest metara. Policija u meksičkoj državi Puebla je za njim tragala sve do petka.

- -

Lokalna kancelarija za civilnu odbranu krenula je u ponedeljak u potragu za njim koristeći vatrogasne šmrkove da raznesu sapunicu i veliki ventilator da očisti put u pjenastoj masi. Cijeli dan im je trebao da pronađu njegov automobil.

Meksičke vlasti navode da je višak deterdženta iz domova koji se izljeva u potoke koji ulaze u rezervoar Valsekiljo izazvao nagomilavanje sapunice. Ti potoci nose također razne vrste domaćeg otpada i to sve upada u rijeku Atojak.

Snimci spasavanja pokazuju kako spasioci pokušavaju da uđu u planinu od sapunice koja se nadvijala iznad njih. Pogledajte video.

Aparece una espuma tóxica en Dren de Valsequillo

Aparece espuma tóxica en la laguna de Valsequillo, la cual ya cobró su primer víctima. No es la primera vez que la contaminación destaca en este canal de riego en Puebla >>> https://bit.ly/2OlboJm>>>>>Durante la mañana del 26 de julio, lograron recuperar el cuerpo de Ignacio Mendoza, quién cayó al sifón de Valsequillo cuando pretendía tomarse una fotografía.

Gepostet von El Popular am Montag, 22. Juli 2019

Najnovije

U Banovićima voz udario putnički autobus, kamere snimile nesreću

Na području Banovića danas se u jutarnjim satima dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila: autobus...