Lukač zatražio preduzimanje mjera prema policijskim službenicima stanice Lauš u slučaju Dragičević

Preporučujemo

MUP RS Dragan Lukač zatražio je danas od Direktora policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo „Krađa“ u ulici Velibora Janjetovića broj 11.

Nakon izlaska na lice mjesta od strane postupajućeg inspektora, isti je okvalifikovao djelo kao krivično djelo „Krađa“, te konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja.

Nakon izvršene analize predmeta, uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od strane postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš, koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

U kasnijoj istrazi ovo krivično djelo je dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu.

Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdiće unutrašnja kontrola MUP-a RS. MUP RS u svim situacijama u kojima postoji sumnja da su policijski službenici napravili propuste u radu, preduzima mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti i sankcionisanju istih, saopšteno je iz MUP-a RS, piše N1.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...