Uvreda za uvredom: Bazdulj o “patološkoj mržnji Sarajeva”, Handkeu, Kusturici, Oscaru, Ivani Marić…

preporučujemo

Travnički književnik s beogradskom adresom Muharem Bazdulj oglasio se nakon dernečenja u s negatorom genocida Austrijancem Peterom Handkeom.

Tako je Bazdulj za glassrpske.com govorio kako “Sarajevo mrzi patološki i histerično”.

– Za sarajevsku masovnu histeriju po medijima i društvenim mrežama ne mogu reći da me iznenadila, pošto pamtim slučaj Vuka Bačanovića i sasvim recentan slučaj Ivane Marić, kada se desio sličan džumbus zbog jednog benignog statusa na Facebooku, odnosno još benignije konferencijske dosjetke.

Ipak, da ovako nešto, privatno druženje uz muziku i pjesmu, odnosno pjevanje ljubavne pjesme koju inače izvodi bošnjački pjevač, koji se posljednjih decenija isprofilisao kao jedan od simbola Sarajeva, a skupa sa književnim nobelovcem i dvostrukim dobitnikom kanske “Zlatne palme”, može biti povod za linč, to mi baš i nije palo na pamet – kaže Bazdulj.

O Sarajevu je, pak, kazao:

– Grad koji je za simbol svoje “svjetskosti” proglasio augustovske dane kad trećerazredni holivudski glumci gaze kičastim crvenim tepihom, teško se miri sa činjenicom da se jedan od najboljih svjetskih pisaca dvadesetog i dvadeset prvog vijeka opušta u, kako bi oni rekli, zadimljenoj birtiji, bez trunke potrebe za glamurom i to s ljudima koje oni poznaju iz nekih prošlih života i koje mrze potpuno patološki i histerično.

Najnovije

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Danas je na sjednici Skupštine Crne Gore odlukom većine zastupnika usvojen Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podrškom opozicije i...