Uz godišnjicu od ubistva Denisa Mrnjavca: Uskoro izgradnja spomen obilježja i trga svim stradalim mladim Sarajlijama

Preporučujemo

Simboličnim polaganjem cvijeća ispred fotografije Denisa Mrnjavca na tramvajskoj stanici kod Tehničke škole u Sarajevu danas je obilježena deseta godišnjica od ubistva ovog srednjoškolca, koji bi sada imao 26 godina. Na ovom mjestu su se, pored obitelji ubijenog mladića, okupili mnogi prijatelji, učenici i građani Sarajeva, kako bi odali počast i prisjetili se tog tužnog februarskog dana kada je zauvijek ugašen jedan mladi život.

Uime Kantona Sarajevo obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovala je predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić koja je tom prilikom položila cvijeće ispred Denisove fotografije.

- -

“Zajedno sa Udruženjem ‘Denis Mrnjavac’ pokrenula sam inicijativu da se konačno napravi spomen obilježje ne samo Denisu nego svoj djeci stradaloj u svakoj vrsti nasilja koja se nažalost često dešavaju u našem gradu”, istakla je predsjedateljica Babić te potcrtala kako bi ovaj tragičan događaj trebao da bude opomena svima nama da se ovo nikada ne ponovi.

Najavila je da bi se sastanak ovim povodom sa predstavnicima Grada i načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem trebao održati vrlo brzo, kako bi realizovali projekt izgradnje spomen obilježja i trga svim stradalim mladim Sarajlijama, jer za to postoji potrebna dokumentacija.

Majka ubijenog Denisa Ana je istakla kako ubistvo njenog sina nije bila dovoljna poruka svima, jer se slični slučajevi ponavljaju, zbog čega je apelirala na roditelje da ispravno odgajaju svoju djecu.

“Ponovno smo ovdje nakon deset godina. Meni je i dalje teško i tužno, a svaki dan mi je ko godina. Svi gledamo iz neke različite perspektive na vrijeme i događaje. Mislila sam da će ova tragedija biti i opomena za sve u ovom gradu, prije svega za mlade koji su skloni delinkvenciji i nasilju, ali svjedoci smo da se takve stvari svakodnevno događaju i dalje”, potcrtala je majka Ana.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...