Uz podnesenu ostavku dostavio i pismo: Pročitajte šta je Amir Zukić napisao vrhu SDA

preporučujemo

Amir Zukić podnio je ostavku na mjesto generalnog sekretara SDA. Kako je naveo u pismu, podnosi ostavku nakon 28 godina članstva i aktivnosti u SDA, te obnašanja dužnosti u posljednjih deset godina na mjestu generalnog sekretara. Navodi i da je žrtva političkog progona, piše Avaz.

– Najširoj javnosti je dobro poznato, a organima SDA mnogo više nezvanično nego zvanično, da sam od 17. februara do 17. jula 2017. godine bio (nezakonito) pritvoren i da je protiv mene, između ostalih, i protiv visokih stranačkih dužnosnika potpredsjednika SDA Asima Sarajlića i Mirsada Kukića, donedavno bivšeg člana SDA – pokrenut krivični postupak koji je politički motiviran?!

Kao u doba prethodnog totalitarnog jednopartijskog sistema, Tužilaštvo KS je korišteno u političke svrhe i za unutarstranačke obračune, dok su represivni organi (po)služili kao produžena ruka politike?!Medijsko fabriciranje moje krivnje već u dosadašnjem toku suđenja dovelo je do zaključka o pretjeranom udjelu špekulacija u odnosu na činjenice – navodi se u Zukićevom pismu ostavke.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...