Užas u Doboju: Sugrađanina oteli, skinuli golog, sjekli skalpelom i ostavili bez svijesti

preporučujemo

Dobojska policija uhapsila je jučer tri muškarca zbog sumnje da su prije dva dana oteli, zlostavljali i mučili sugrađanina, kojem su nanijeli teške tjelesne povrede.

Kako je saopćila Policijska uprava Doboj, nakon 43-satnog rada identifikovani su Z. B., S. P. i A. S., svi iz Doboja, a za koje postoji osnov sumnje da su upotrebom sile i prijetnjom sugađanina B. F. uvukli u autmobil “hyundai”. Tokom prevoženja s mjesta otmice na drugu lokaciju na području grada Doboja S. P. i A. S. su mu zadali više udaraca rukama i nogama po cijelom tijelu.

Stigavši na spomenuti lokalitet, S. P. i A. S. su ga upotrebom sile držali, dok mu je Z. B. skinuo odjeću.

Potom mu je ruke vezao plastičnim jednokratnim vezicama, a potom mu sklapelom nanio više povreda po cijelom tijelu. Nakon što je izgubio svijest, otmičari su se udaljili s mjesta događaja, ostavivši ga u besvjesnom stanju.

Ovaj događaj policiji je prijavljen 15. oktobra oko 19.30 sati.

Policija je, radeći na rasvjetljavanju slučaja, pribavila naredbu Osnovnog suda u Doboju, te pretresla stan koji koristi Z. B.

– Tom prilikom pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičniom djelima, kao i manja količina opojne droge i municije. Protiv Z. B., S. P. i A. S. je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen izvještaj o krivičnom djelu zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i krivičnom djelu teška tjelesna povreda, dok su protiv Z.B. dostavljeni i izvještaji o krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – saopćeno je iz PU Doboj.

Uhapšeni su jučer oko 16 sati predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...