Uznemirujući snimak: U autu trešti narodnjak, prestižu kamion, a onda povici “Ne, ne, neee!”

Preporučujemo

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 2.35 sati u Novoj Gradiški učestvovalo je dvoje maloljetnika. Obojica su povrijeđena, ali će se stariji od njih, 17-godišnjak, suočiti i s krivičnom prijavom za obijesnu vožnju nakon što se oporavi od posljedica.

Uviđajem na mjestu događaja pripadnici PU brodsko-posavske su utvrdili da je 17-godišnjak vozio automobil prije stjecanja prava na upravljanje te da nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Dolaskom do raskrsnice tri ulice, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko saobraćajnog otoka, sletio je na kolovoz ulice Slavonskih graničara, gdje je autom udario u betonski stub.

Od siline naleta, 17-godišnjak je zadobio teške povrede, a njegov 16-godišnji saputnik lakše.

Nesavjesni 17-godišnjak je zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno prijavljen, kao i njegov saputnik jer u vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom, prenosi Jutarnji.

Radio Nova Gradiška objavio je i video koji je nastao u trenutku nesreće.

– E hajde prestigni onaj kamion.

– Hoćeš?

– Ma da se i zabijemo, boli nas ku… – govore dvojica u automobilu.

Nakon toga, vozač dodaje gas, dok u automobilu trešti glasna narodnjačka muzika, te prestiže kamion. Nakon par trenutaka, vozač gubi kontrolu nad vozilom, dvojac viče “Ne, ne, ne”, nakon čega se zabijaju u stub.

 

Najnovije

Odgovor NATO saveza na Dodikove prijetnje: Pojačat ćemo podršku u specifičnim područjima

Prijetnje Milorada Dodika secesijom entiteta RS i disolucijom Bosne i Hercegovine zahtijevaju hitne reakcije i osudu. Kako je NATO...